Тренировка с кауза

Мултиспорт подкрепя фондация „Сийдър“ чрез благотворителната инициатива „Ден на маратонката“

На 25 март се проведе Ден на маратонката – социално-отговорна кампания на Мултиспорт в подкрепа на здравословния начин на живот. Кампанията се проведе за четвърта поредна година и беше в подкрепа на две каузи, една от които – нашата.

Така благодарение на новите ни партньори от Бенефит Системс България и техните клиенти ще можем да закупим шведска стена за децата в един от центровете ни в гр. Казанлък и да организираме летен спортен лагер за младежи с интелектуални увреждания от центровете ни в гр. Кюстендил.

През последните две години възможностите за спорт и активно движение извън нашите центрове бяха ограничени заради пандемията. Повече от нашите младежи прекараха доста време у дома. Но грижата за доброто здраве и необходимостта от спорт и движение при децата и младежите с увреждания е от голямо значение за нас. Ето защо все повече екипите от семейните ни центрове започнаха да се ориентират към здравословно хранене, отглеждане на зеленчуци и повече спортни активности на открито, както и обособяване на кътове за спорт и физическа активност.

„Щастливи сме, че сме част от тази кампания, която предлага допълнителен стимул да изберем здравословния начин на живот. Вярваме, че грижата за себе си е много важна, за да можеш да се грижиш и за други. Благодарим на екипа на MultiSport и на всички избрали да спортуват в Деня на маратонката, че споделиха с нас отговорността за хората в неравностойно положение и дадоха добър старт на нашите инициативи за здраве през 2022.“, каза Ива Хаджийска, директор фондонабиране и комуникации във фондация „Сийдър“.

Ние в „Сийдър“ знаем, че за да предоставяме качествена грижа за хората в уязвимо положение, са необходими повече хора, които да споделят отговорността с нас. Затова благодарим на Мултиспорт и техните клиенти, които тази година, спортувайки на 25 март, подкрепиха децата и младежите в нашите центрове.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…