Терапевтичната сила на храната

 

Приготвянето на домашна храна е ритуал, който съчетава любопитство и очакване, старание и овладяване на нови умения. Ритуал, който в центровете ни заема много важно място както за екипите, които се грижат за нашите младежи с увреждания, така и за самите младежи, които никога не остават безразлични към менюто, продуктите и поднасянето на ястията у дома.

За втора поредна година си поставяме за цел да наберем средства за любимите на младежите кулинарни ателиета, част от Програма по трудотерапия. В тях младежите имат възможност да експериментират с нови рецепти, да научат нови техники и не на последно място, да похапнат вкусно от ястията, които сами са сготвили. Разнообразните консистенции и аромати имат стимулиращ сетивата  ефект, а работата с тесто успокоява и подобрява моториката. Голямо е вълнението в очакване на пресния хляб да излезе от фурната, а декорирането на масата носи усмивки и гордост. Учим младежите да създават сами меню, да следват рецепти и да избират подходящите за различни гозби съдове.

За да ги осигурим предстоящите 12 готварски работилници, имаме нужда от 5000 лв. Кампанията “Готви с мен” ще набира средства през месеците април и май, за да могат младежите и през тази година да надградят уменията си в кухнята.

Подкрепете кампанията и нека заедно осигурим следващото кулинарно приключение за нашите младежи.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…