Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

На 19 и 20 октомври екипите на Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) „Сияние“ и на Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Синева“ в Кюстендил посетиха град Казанлък. Целта на посещението бе обмяна на опит и практики в индивидуалната работа с потребителите на услугите доставяни от фондация „Сийдър“ в двете населени места.

Специалистите от Кюстендил  имаха възможност да посетят, както центровете за настаняване от семеен тип и Защитеното жилище, управлявани фондацията така  и Центъра за социална интеграция и рехабилитация,  Дневния център за деца с увреждания и Дневния център за възрастни с увреждания.

Потребителите на социалните услуги бяха включени активно в посрещането на гостите и в последвалите забавления. Посещението завърши с общо тържество, насочено към сплотяването на екипите и повишаване на мотивацията. Децата от едно от жилищата от семеен тип изнесоха кратка програма с танци, песни и бийтбокс, която бе приветствана с бурни аплодисменти. Вечерта продължи със забавна викторина, размяна на подаръци, танци и общи снимки.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…