Хубава и пълноценна 2022 година

На 18 май в хотел Хаят Риджънси София посрещнахме дарители, доброволци и приятели на фондация „Сийдър“ на традиционния ни Ден на признателността. Повече от 60 души се събраха на коктейл, на който представихме нашия Годишен отчет за 2022 г., споделихме щастливи истории от живота на децата и възрастните хора в нашите центрове, разказахме за новостите през изминалата година и открехнахме вратата към бъдещите ни планове.

Вечерта беше открита с приветствие от нашия изпълнителен директор – Александрина Димитрова. Тя благодари за всеотдайността на екипа на фондацията, състоящ се от 91 човека в градовете Кюстендил, Казанлък и София, както и на членовете на Борда на директорите за тяхната дългосрочна отдаденост.

„Благодаря и на всеки един от вас за това, че отделяте средства, време и експертиза, за да помагате на нашата кауза. И за това, че нашата кауза е станала и ваша. Без вас нищо от това, което сме написали в отчета, не би било възможно.“ – бяха думите на Александрина към гостите на събитието. Всички те получиха и благодарствена грамота с детска рисунка, специално създадена за повода.

Акцентите от работата ни през изминалата година бяха невероятно вълнуващите летни лагери, планински лагери с йога на смеха, конна терапия, театър у дома за трудноподвижните деца. Някои от тези дейности бяха нови и различни, други доразвихме и обогатихме благодарение на дарителски кампании и подкрепата от корпоративни партньори и индивидуални дарители.

Гостите на събитието оставиха своя отпечатък на дървото на “Сийдър” – жест, символизиращ отпечатъка, който всеки от тях оставя в живота на децата и младите хора, за които се грижим. В допълнение получиха подарък, специално изработен за тях от младежите с интелектуални увреждания, които посещават нашия център за социална рехабилитация и интеграция в гр. Кюстендил.

Благодарим на партньорите, които ни помогнаха да организираме Деня на признателността и се погрижиха вечерта да бъде още по вълнуваща. Това са Хаят Риджънси София, които ни предоставиха безвъзмездно зала и кетъринг, винарна Братанов, Девин и Перно Рикар, които осигуриха напитките и Петя Пекунова, която засне атмосферата и запечата усмивките и настроението на гостите ни.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…