Нова терапевтична зона в центровете ни в Казанлък

Нова терапевтична зона ще бъде изградена в два от центровете ни в гр. Казанлък и ще включва както пособия за спорт и отдих, така и специализирани съоръжения, които ще подобрят средата и качеството на живот на децата и младите хора, живеещи в тях. Оборудването ще бъдат монтирано в две от къщите от семеен тип и ще предостави по-достъпна и обновена среда за децата, както и ще подобри условията на труд на социалните ни работници и терапевти.

Това става възможно благодарение на безвъзмездната финансова помощ от 10 хиляди евро от фондация Smurfit Kappa, чрез съдействието на „Смърфит Капа България“ ЕООД. С този проект искаме да подобрим средата и да създадем подходящи условия дори трудноподвижните и лежащи деца и млади хора да участват в разнообразните терапевтични и развлекателни дейности на открито и закрито. Новите съоръжения ще допринесат за по-лесното придвижване и включване в игрите и заниманията на децата с помощни колички. Сред съоръженията, които ще бъдат монтирани са подемници, които позволяват повдигане и преместване на хора с тежки увреждания, специализирани люлки за деца със затруднения, тактилна повърхност за ходене, беседки и други.

„Благодарни сме, че открихме партньор, който разбира нуждите на хората с увреждания и има възможност да застане редом с нас в подобряването на средата. Заедно ще повишим качеството на живот на хората в неравностойно положение, но и условията на труд на социалните ни терапевти. Вярваме, че устойчивостта на грижите трябва да бъде споделен приоритет за организациите с нестопанска цел, държавата, бизнеса и общностите.“, сподели Нели Бонева – управител на центровете от семеен тип в гр. Казанлък при символичното връчване на чека.

С приноса си към нашата каузата „Смърфит Капа България“ ЕООД, която е световен лидер в производството на хартия и хартиени опаковки, и разполага с фабрика за производство на опаковки в гр. Казанлък, дава своя добър пример за подкрепа от страна на бизнеса към местните общности.

„Един от най-важните приоритети на компанията Smurfit Kappa, е да подкрепя активно общностите в държавите и населените места, в които оперира. Ние живеем с целите на марката Smurfit Kappa, а именно създаване, защита и грижа. Щастливи сме, че можем да помогнем.“, сподели ръководството на „Смърфит Капа България“ ЕООД.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…