Нова терапевтична зона в центровете ни в Казанлък

Нова терапевтична зона ще бъде изградена в два от центровете ни в гр. Казанлък и ще включва както пособия за спорт и отдих, така и специализирани съоръжения, които ще подобрят средата и качеството на живот на децата и младите хора, живеещи в тях. Оборудването ще бъдат монтирано в две от къщите от семеен тип и ще предостави по-достъпна и обновена среда за децата, както и ще подобри условията на труд на социалните ни работници и терапевти.

Това става възможно благодарение на безвъзмездната финансова помощ от 10 хиляди евро от фондация Smurfit Kappa, чрез съдействието на „Смърфит Капа България“ ЕООД. С този проект искаме да подобрим средата и да създадем подходящи условия дори трудноподвижните и лежащи деца и млади хора да участват в разнообразните терапевтични и развлекателни дейности на открито и закрито. Новите съоръжения ще допринесат за по-лесното придвижване и включване в игрите и заниманията на децата с помощни колички. Сред съоръженията, които ще бъдат монтирани са подемници, които позволяват повдигане и преместване на хора с тежки увреждания, специализирани люлки за деца със затруднения, тактилна повърхност за ходене, беседки и други.

„Благодарни сме, че открихме партньор, който разбира нуждите на хората с увреждания и има възможност да застане редом с нас в подобряването на средата. Заедно ще повишим качеството на живот на хората в неравностойно положение, но и условията на труд на социалните ни терапевти. Вярваме, че устойчивостта на грижите трябва да бъде споделен приоритет за организациите с нестопанска цел, държавата, бизнеса и общностите.“, сподели Нели Бонева – управител на центровете от семеен тип в гр. Казанлък при символичното връчване на чека.

С приноса си към нашата каузата „Смърфит Капа България“ ЕООД, която е световен лидер в производството на хартия и хартиени опаковки, и разполага с фабрика за производство на опаковки в гр. Казанлък, дава своя добър пример за подкрепа от страна на бизнеса към местните общности.

„Един от най-важните приоритети на компанията Smurfit Kappa, е да подкрепя активно общностите в държавите и населените места, в които оперира. Ние живеем с целите на марката Smurfit Kappa, а именно създаване, защита и грижа. Щастливи сме, че можем да помогнем.“, сподели ръководството на „Смърфит Капа България“ ЕООД.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

На 19 и 20 октомври екипите на Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) „Сияние“ и на…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…