120 рози на приятелството в Казанлък

На 3 юни, в предпоследния ден на Празника на розата в гр. Казанлък, се срещнахме с хора от общността и гости на града в арт работилница, която направихме в парк „Розариум“. Времето беше благосклонно към нас, а деца и възрастни с интерес и желание се включваха в изработката на рози.

Организирахме събитието с подкрепата на Община Казанлък, а целта ни беше да популяризираме работата ни в града, да срещне децата и младежите, за които се грижим с деца от местната общност и заедно да изработим 120 рози на приятелството, които символизират подкрепата на обществото към уязвимите деца. Смисълът в общото занимание показва, че само с обединени усилия между местната общност, неправителствените организации, различните институции в държавата хората в неравностойно положение ще имат достоен и справедлив начин на живот.

Голяма част от посетителите на работилницата се запознаха с екипа ни и изразиха своята подкрепа към работата ни, както и разбиране, че е важно заедно да се грижим за най-уязвимите в нашата общност. А децата, които се включиха в работилницата, показаха умения бързо да усвоят изработката на оригами и заедно с децата от центровете сътвориха красиви рози. Имаше деца, които бяха толкова щастливи, че са успели да си изработят сами цветя, че пожелаха да ги запазят за спомен.

От 2005 година си сътрудничим с Община Казанлък в подкрепа деца и млади хора с увреждания и лишени от родителски грижи. Екипът ни работи неуморно, за да им осигури качествена грижа и достоен живот и се включва с желание във всички местни събития и инициативи.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…