Зейнеп Имамова, социален работник, ЦНСТ 3 в Казанлък

Зейнеп (вляво на снимката) работи в ЦНСТ 3 в гр. Казанлък като социален работник от 8 месеца. Завършила е социални дейности в Тракийския университет. Обича да помага на хората в нужда и затова се е насочила към тази професия. Да знае, че е полезна и да вижда как чрез работата си помага на някого и този човек се променя – това е мотивацията ѝ да работи в социалната сфера. В свободното си време най-много обича да прекарва време с децата си – навън, на разходка и в движение. Но също така много харесва вглъбяващите и прецизни занимания – шие гоблени, прави картини с диаманти и въобще всичко свързано с художествена дейност. Харесва ѝ да слуша музика, това я успокоява.

А ето и какво сподели, за работата си в организацията ни през изминалата година:

  • Какво ново и различно се случи през годината?

От краткият период на работата ми в ЦНСТ положихме страшно много усилия както аз като социален работник, така и социалните терапевти, младежите да се чувстват много по-уютно, да получават повече сензорна терапия за тяхното развитие, както и са закупени доста нови и полезни нещата за сензорните терапии.

  • Най-вълнуващото през 2022 г. за теб?

Най-вълнуващото беше, когато подготвяхме седмия рожден ден на фондация „Сийдър” в град Казанлък. Самият рожден ден и всички четири къщи на едно място – персонал и потребители ,това беше незабравим миг за мен.

  • Сподели случка от работата си, която определяш като вълнуваща и те мотивира за работа?

Мога да споделя случка, която за мен е една от най-трогващите: Когато започнах работа във фондацията, първата, която дойде при мен от девойките беше Гергана. С времето тя все повече се отпускаше и свикна с мен, както и аз с всички младежи. Забелязах как, когато говоря бавно, Гергана, ме наблюдава как произнасям думите и се опитва да повтаря след мен. Докато един ден тренирахме с думата „мама“, тя успя да я каже три последователни пъти. Тогава си казах „Ето за това си заслужава“.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…