Заедно сме сила

180 участници се включиха в Легиона ни, за да осигурим физиотерапия за деца с физически увреждания

На 2 юли 2022 г. в пернишкия квартал Мошино се проведе спортното събитие Legion run – 5 км бягане през пресечен терен с препятствия от кал, бодлива тел, стени за катерене и прескачане и др. А за втора поредна година организаторите му застанаха зад нашата кауза като предоставиха възможност за закупуване на благотворителен билет.

Над 180 участници се включиха в легиона ни тази година и избраха освен да се забавляват и спортуват с колеги и приятели, да подкрепят работата ни и с набраните средства да осигурят рехабилитация и физиотерапия за деца и младежи с тежки физически увреждания, настанени в нашите центрове от семеен тип.

На старта на събитието имаше много ентусиазъм и вълнения – някои от участниците бяха притеснени дали ще се справят физически, други кипяха от ентусиазъм и спортен хъс, трети пък се възползваха от възможността за нови запознанства и контакти, а четвърти не пропуснаха да позират за спомен с добилия голяма популярност в последните месеци “ерген”- Виктор Стоянов, който се оказа сред легионерите в нашата група.

Участници от 13 компании, сред които Chaos, Edenred Bulgaria, Infoleven, Фантастико, Lidl Bulgaria, Zhulke Engeneering, Amusnet Interactive, ItiDo, Scale focus, Ipsos Bulgaria, Maevo, PraHS, ICloud преодоляваха препятствията рамо до рамо, предизвикваха се, смяха се заедно и се подкрепяха. Забележително беше търпението, с което участниците изчакваха реда си на припек на дългите опашки пред някои препятствия, както и вниманието и грижата към съотборници и непълно непознати.

Тръгнахме си кални, мокри, с драскотини, но удовлетворени от преживяното, спокойни и горди от примера, който си дадохме един на друг и от силата, която се мултиплицира, когато сме обединени.

10 000 лева е сумата, необходима за осигуряване на терапевтични дейности в рамките на 1 година за 20 неподвижни или трудноподвижни деца и младежи с диагнози като ДЦП, мускулна атрофия, спастична квадрипареза. Благодарение на 13 компании и индивидуални участници, които закупиха дарителски билети за екипите си и организаторите на Legion Run, успяхме да съберем 7 400 лв., но и нови приятели, съмишленици, партньори.

С благодарност очакваме новите ни съвместни предизвикателства и вярваме, че заедно сме сила – силата да променяме живота си и този на хората в неравностойно положение.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…