Обучения и вдъхновения

След две години на пълна изолация на центровете ни заради пандемията, екипите ни отново се върнаха към интензивен режим на обучения и супервизии, в допълнение към грижите за настанените при нас деца, младежи и възрастни. През последните два месеца имахме възможност да участваме в разнообразни обучения на живо – от такива за подобренията на работата с невербални деца и младежи, през участие в Лятно училище за НПО и дори успяхме да включим трима от нашите младежи в семинар за личностните граници.

Управителите на центровете ни в гр. Казанлък се включиха в обучение на тема „Допълваща и алтернативна комуникация“, организирано от Ресурсен център, Стара Загора. Новите знания и умения ще бъдат от голяма полза в работата с невербални деца и младежи.

Благодарение на инж. Слави Пачалов, фирмата му „Пачалов“ ЕООД организира безвъзмездно обучение за колегите от услугите ни в гр. Казанлък. Те бяха обучени по долекарска помощ и придобиха умения, които са от ключово значение за компетенциите и подготвеността им в грижата за рискови групи хора.

Най-новият член на екипа ни по фондонабиране и комуникации взе участие в 6 дневното Лятно училище за НПО, което Български център за нестопанско право организира за 10 поредна година за млади хора, започващи кариерата си в гражданския сектор.

А най-вълнуващото обучение беше за три девойки от семейните ни центрове в Казанлък и Кюстендил. Те, заедно с техните придружители, се включиха в тридневен семинар на тема личностните граници. Той бе организиран от сдружение „Вдъхнови България” и е компонент от проекта им „Невидимите линии”. В рамките на семинара, момичетата имаха възможност да говорят за границите на тялото, на отношенията, емоциите и поведението, както и да се запознаят с момичета от Центрове от семеен тип от Драгоман и Самоков. Темата за личните граници е изключително важна за нашите вече пораснали младежи, на които предстои да напуснат грижа, но също така и за младежите с увреждания и хората, които се грижат за тях. Установяването на здравословни граници е ключово умение за работата на социалните работници и се надяваме в бъдеще да потърсим още възможности да почерпим опит и да споделим впечатления от личната си работа.

Обученията са много важен елемент в грижата ни за персонала, работещ в семейните ни центрове. Вярваме, че инвестирането в хората, които работят на терен, както и във всеки останал член на екипа ни помага да изпълняваме по-добре основната си мисия в грижата за хората.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…