Що е то Пъб куиз и защо в “Сийдър” го правим най-добре?

Пъб куизът е забавна викторина, която традиционно се провежда в бар или пъб. Участниците формират отбори и отговарят на въпроси, докато пият бира или похапват. Форматът възникнал в Англия като маркетингов трик да се привлекат повече клиенти в баровете в слабите вечери. След това американците добавили благотворителния елемент и превърнали Пъб куиз в инициатива, от която всички замесени печелят – собствениците на барове регистрират по-голям оборот, клиентите са утолили жаждата и задоволили състезателния си дух, каузата е спечелила дарения и познаваемост.

Верни на win-win стратегията, ние в “Сийдър” организираме благотворителни куизове вече над 10 години. В традиционна ирландска обстановка, с голямо разнообразие в избора на бира, предлагаме на нашите приятели и поддръжници вечер на интелектуални предизвикателства, забавни награди и смислена кауза в подкрепа на уязвими групи. Радваме се на дългогодишни редовни участници, които са не само любители на забавлението с кауза, но и посланици на нашата мисия сред приятели и колеги.
Именно така стартирахме предлагания от нас куиз за компании, утвърждаващ принципа “Всички печелят” като съчетава благотворителната инициатива с възможността за сплотяване на екипа през игра. Организирали сме такива куизове за служителите на няколко компании, сред които Amdocs, Schneider Electric, SiteGround.

С настъпилата в началото на 2020 необходимост от социално дистанциране, разработихме онлайн вариант на предлаганата от нас услуга, през която вече преминаха над 100 куизърди.

Ето какво споделиха някои от тях: “Без съмнение pub quiz-a на фондация “Сийдър” беше една от най-ангажиращите ни активности, която не само привлече най-голям брой участници от екипа ни и ни даде възможност да допринесем за каузата на фондацията, но и успя да ни пренесе изцяло в атмосферата на pub quiz-a дори и онлайн – и то за часове след дълъг работен ден отново пред екран. Нямаме търпение да направим повторно издание с екипа си.”

Сгушени пред своите компютри у дома, с чаша бира в ръка сред глъчката на ирландски пъб или на поляната пред вашия офис, благотворителният куиз, организиран от екипа на фондацията е възможност – да изпъкнете със знания, да разпознаете нови силни страни у колегите си, да усетите тръпката на състезанието, да споделите социалната отговорност с приятели. Правим го на английски и български, сутрин и вечер, на кафе и пасти или с коктейли, винаги с мисъл и отговорност към хората в неравностойно положение в България.

Опитайте и вие 😉

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…