Споделяме опит за успешни практики в набиране на средства

На 10 юни бяхме поканени от колегите от фондация BCause да споделим нашия опит в набиране на средства в рамките на форум „Ускори успеха“. Форумът беше заключително събитие на втория Акселератор по набиране на средства – пролет 2022 по проекта „Информиране, ангажиране, успех!“.

Ива Хаджийска, Директор „Фондонабиране и комуникации“ говори за дългогодишния опит на фондация „Сийдър“ в организирането на благотворителни викторини. „Имаме над 10 годишен опит в правенето на пъб куизове. Организирали сме над 45 събития, включително за над 15 корпоративни партньори, онлайн и офлайн. Това е един прекрасен начин да събереш хора, на които да разкажеш за каузата си, а едновременно с това те да се забавляват.“, сподели Ива с участниците във форума. Наред с удоволствието да се прави викторина, Ива обърна внимание на това, че този механизъм е подходящ, когато се има за цел да се наберат по-малко средства. Той е добър механизъм за изграждане и поддържане на общности, но не може да проработи при необходимост от устойчиви и регулярни дарения.

В богатото ни портфолио от механизми за набиране на средства, викторината е любимо събитие за нашия екип. Но необходимостта годишно да наберем около 700 000 лв., за да дофинансираме услугите, които управляваме и надградим качеството им, е сериозно предизвикателство и то изисква разнообразие от дейности и кампании. Но както и Ива сподели: „Ние имаме нашата партньорска мрежа от дарители – без тях няма как да има „ние“.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…