На среща с фокусници от цял свят

Магична среща с фокусници от цял свят преживяха деца и младежи от семейните ни къщи в гр. Казанлък. Дни след събитието, те продължават да разказват с вълнение за това незабравимо преживяване и с голяма доза упоритост се опитват да разгадаят фокусите, които видяха. 

Те бяха поканени да гостуват на най-големия магичен фестивал на Балканите „Златна котка“ и имаха възможността да гледат представленията на фокусниците от първия ред. Това се случи благодарение на организаторите от Магична среща „Златна котка“ и на членовете на бордовете ни – Стефан Вартоломеев и Кристиян Шахинян, които обезпечиха разходите по пътуването и престоя на децата и екипа ни в гр. Габрово.

Благодарни сме, за предоставената възможност. Децата бяха страшно впечатлени и изумени от уменията на маговете. Вниманието им беше ангажирано през цялото време, а очите им светеха от вълнение. Беше помислено и за хората в инвалидни колички и те се чувстваха много добре там. Това беше първото подобно преживяване за нашите деца и виждам колко положително им подейства досегът до магията. Те си тръгнаха от Габрово заредени и много щастливи, а това прави щастливи и нас.“, сподели Нели Бонева, управител на центровете от семеен тип в гр. Казанлък.  

Посещението на фестивала беше част от двудневна екскурзия в града на хумора и сатирата. Децата и младежите имаха възможност да се разходят в Габрово и региона, да поиграят навън и да се забавляват, дори галиха коне в близка конна база. 

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…