И мечтите на “Сийдър” се сбъдват

„Където се сбъдват мечтите“ – така нарекохме нашия 18-и Благотворителен бал, който се проведе на 11-и ноември в хотел Хаят и събра близо 200 гости, представители на висшия мениджмънт на компании, предприемачи и социално ангажирани личности.

В “Сийдър” се стремим да създаваме възможности, които позволяват на децата и младежите в центровете ни да мечтаят, а след това им помагаме да ги превърнат в реалност.

„Стефчо е момче, което имаше една мечта. Беше на 18 години, когато го настаниха в един от нашите центрове. Агенцията за социално подпомагане ни го представи като „момче с умствена изостаналост, което не може да чете и да се грижи за себе си“. Живял е в сиропиталище, където често е бил наказван. Мечтата на Стефчо беше да притежава собствена четка за зъби. Купихме му я. На 18-годишна възраст той не можеше да повярва, че вече не трябва да споделя четката си за зъби с други хора.

Стефчо живее при нас вече 9 години. Днес той не само има собствена стая и лични вещи, но и работи на пълен работен ден. Стефчо говори за „Сийдър“ като за свое семейство. Сега мечтите му са големи.“

Историята на Стефчо е една от мечтите, за които Александрина Димитрова, Изпълнителен директор на фондация “Сийдър”, разказа в обръщението си към гостите.

Организирайки благотворителния бал и Александрина, и самите ние в централния екип на организацията, също имахме мечти. Работехме неуморно, сънувахме го, говорехме за него ежедневно… и мечтаехме.

На пръв поглед мечтите ни изглеждаха простички – да привлечем партньори, да ангажираме по-голям брой гости, да ги докоснем с историите, които разказваме, да наберем необходимите средства за осигуряване на качествена грижа за децата и младите хора, живеещи в нашите центрове. Мечти, наистина простички, но изискваха нашите непрекъснати усилия, посветеност и вяра, че ще ги сбъднем.

Тази година билетите за събитието бяха напълно разпродадени. Привлякохме страхотни партньори, които подкрепиха каузата ни безвъзмездно. Ангажирахме всички присъстващи и им позволихме не само да мечтаят, но и да сбъдват мечти.

Не успявахме да смогнем с преброяването и записването на всички хора, които искаха да дарят в подкрепа на каузата. За пръв път разпродадохме цели книжки с билетчета за благотворителната ни томбола. Успяхме да съберем рекордната сума от 200 хиляди лева, които ще бъдат инвестирани в директната грижа за децата и младежите в центровете ни от семеен тип, както и в подкрепата на младежи с увреждания от общността и техните семейства. 

Вече знаем – и мечтите на “Сийдър” се сбъдват.

Благодарим на хората, които ни подкрепиха! На гостите. На доброволците. На водещите на бала – актьорите Кейт Никълс и Алек Алексиев, които допринесоха за това вечерта да бъде още по-вълнуваща. На музикантите от група Faces и Flawless Trio, които се погрижиха за атмосферата. На хотел Хаят, които осигуриха безвъзмездно залата и обслужването на събитието. На спонсорите, които допринесоха за това всички организационни разходи да бъдат покрити – златният ни спонсор CMS, сребърният спонсор Фондация „Америка за България” и бронзовите спонсори Дънди Прешъс Металс и AG Capital. Благодарим и на останалите партньори на събитието – Pepsi BulgariaPernod RicardGeorgievi Bros Wine Makery ClubWin WinesВинарна БоровицаКонцертен комплекс България и Софийска филхармонияDabov Specialty CoffeeSail with me BGSircrowДар от боговетеШале Гела, Жирокоптер БългарияСофийска опера и балетFinimas Residence и Magic Outdoor. Както и на медийните партньори – Българско национално радио, Дарик радиосп. Капитал, Дневникmediapool.bgУспелите и B2B media.

Заедно променяме животи! ♥

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…