Александрина Димитрова говори за лидерството с кауза на HR and Leadership Forum

Изпълнителният директор на фондация „Сийдър“ – Александрина Димитрова беше лектор в основната програма на 16 издание на конференцията HR and Leadership Forum, организирано от „Капитал“ и провело се на 31 октомври в София.

По време на презентацията си на тема „Лидерство с кауза: Корпоративната социална отговорност в полза на бизнеса и хората“ тя говори за връзката между корпоративната социална отговорност и въвличането на служителите, както и за въздействието, което една компания може да окаже върху устойчивото развитие на общността.

„Когато КСО се случва по правилен начин, в компанията се изгражда общност. Необходимо е служителите да се запознаят отблизо с каузата, да видят как тя се разраства и да усетят сами позитивната промяна. Но те също така ще се почувстват удовлетворени и горди от това, че компанията им е ангажирана в промяната и заедно с колегите си могат да направят трансформация.“ – сподели г-жа Димитрова.

В презентацията си г-жа Димитрова обърна внимание на факта, че докато в световен план корпоративното дарителство расте, то в България, въпреки добрите икономически показатели, се наблюдава спад.

Повече от 600 участници, сред които изпълнителни директори и старши мениджъри, HR професионалисти от компании от различни сектори, консултантски компании, агенции за подбор, PR специалисти, НПО бяха част от конференцията, която тази година акцентира върху адаптирането към бъдещето на работата и работните процеси.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…