Новини, Отминали кампании

Годишен благотворителен бал 2019

XIV благотворителен бал на фондация „Сийдър“ набра 92 000 лб., които ще бъдат инвестирани в директна грижа за деца в нужда

На 2 ноември 2019 г., в Централен военен клуб София, се проведе 14 Годишен благотворителен бал на фондация „Сийдър“ – “Changemakers Charity Ball”. По време на събитието бяха набрани 92 хиляди лева, с които организацията ще осигури грижата за над 105 деца и младежи в неравностойно положение, които подкрепя в своите центрове.

На събитието присъстваха 200 гости от бизнес елита и културния живот в България, сред които партньори и дългогодишни поддръжници на организацията, както и нови съмишленици, желаещи да бъдат част от промяната за децата и младежите.

В началото на събитието изпълнителният директор на фондация „Сийдър” Александрина Димитрова приветства гостите и благодари на присъстващите, че тази вечер са избрали да подкрепят децата, които са в нужда. „Разказах ви 3 истории, които ни карат да се замислим. Имаме още над 100 подобни истории на истински деца и млади хора, които никой не иска. Никой, освен „Сийдър”. Ние поехме ангажимент да им осигуряваме денонощни грижи и специализирана подкрепа. Нашият екип инвестира много усилия, енергия, знания и ресурси, за да гарантира, че промяната се случва. Но повярвайте ми, това е невероятно трудно. И ние имаме нужда от вашата помощ, за да продължим.”

Обръщение към гостите отправиха и представителите на златните спонсори на Благотворителния бал – Гейл Байски, заместник-председател на Борда на директорите на фондация „Америка за България“ и Елица Иванова, партньор в Си Ем Ес София, които също призоваха присъстващите за подкрепа.

Водещ на тазгодишното издание на Бала беше популярният български артист и продуцент Стефан А. Щерев, а в програмата на вечерта специално участие взе и една от най-талантливите оперни певици у нас Еделина Кънева. По време на събитието гостите се насладиха още на изпълненията на даровити джаз и боса нова музиканти с вокал Велека Цанкова, както и на арфата на Яна Дойнова.

Основна част от програмата на събитието беше благотворителният търг с колекционерски предмети и преживявания. Водеща на аукциона за трета поредна година бе професионалният аукционер, лицензиран от британската аукционна къща Кристис – Преслава Фентъм – Флетчър. Най-скъпо продаденият предмет тази година беше тениска на Ливърпул с подписи на всички футболисти от отбора. Сред най-желаните предмети от търга бяха кулинарно преживяване със 7 степенно гурме меню, предоставено от популярния шеф Антоан Верест, колекционерски предмет от култовата сага „Междузвездни войни” и 2 ВИП покани за Гала премиерата на ексклузивната прожекция на последния филм „Възходът на Скайуокър”, както и картина на световно известния български художник Петър Мичев.

Присъстващите имаха възможността да участват и в томбола за интересни награди, сред които дегустация на кафе Дъбов, ВИП покани за премиерата на българския филм „Доза Щастие”, ВИП билети за Софийска опера и балет, семеен брънч в Хилтън София, ваучери за голф в Pravets Golf & Spa, билети за Театър на сетивата София, кулинарни уроци, нощувки в СПА хотел Севтополис, ВИП билети за Народен театър Иван Вазов, вечеря за двама в Интерконтинентал София, поръчкови ризи от Sircrow. Предметите за томболата и търга са любезно предоставени от партньорите на събитието.

Всички средства от вечерта ще бъдат инвестирани в индивидуалната грижа за децата и младежите, които фондация „Сийдър” подкрепя.

Събитието се организира благодарение на партньорите, които застават зад каузата. Това са златните спонсори CMS Sofia и Фондация „Америка за България”, сребърните спонсори AG Capital и Фондация „Комунитас”, както и партньорите от Централен военен клуб София, Coca Cola HBC България, Икономедиа, Луфтханза Техник, Загорка, Чайка Арт, DABOV Specialty Coffee, винарната на Georgievi bros., Iprint, Перно Рикар, Правец голф клуб, Whirlpool, Хилтън София, София Филм Фест, Amuse Bouche, Сензорен театър, Студио за масаж Мокусо, Диво пиво, Софийска опера и балет, Софийска филхармония, Зала България, Народен театър Иван Вазов, Sircrow, филмово студио No Blink, Бутик за цветя Angel, Каркасон, Cinema City, Национална художествена галерия, Myhome.bg, 4th Edition, Лора Василева, Петя Чолакова, Петър Мичев – Педро, Яна Дойнова, Еделина Кънева.

Медийни партньори на благотворителния бал са: Българска Национална Телевизия, телевизия Bulgaria on Air, Българско Национално Радио, радио FM+, Радио ФОКУС, Capital.bg, Медиапул, Investor.bg.

Прочети също:

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Годишен благотворителен бал 2017

Тази година се състоя 12-тият Годишен благотворителен бал на фондация „Сийдър“. Събитието се проведе на 11 ноември…