Благотворителният ни бал спечели престижно отличие на наградите на B2B Media

Фондация „Сийдър“ бе отличена с второ място в категория „Кампания с кауза / проект с кауза” на годишните награди на b2b Мedia.

В деветото издание на конкурса се състезаваха стотици проекти в над 30 различни категории. Водещи компании и каузи бяха номинирани със своите забележителни постижения и резултати като най-иновативните кампании и проекти бяха отличени.

Нашия традиционен годишен благотворителен бал взе отличие в категорията „Кампания с кауза”. Анета Цветкова, ПР експерт от фондацията, присъства на церемонията и изказа своята признателност с думите: „От името на фондация „Сийдър“ благодаря сърдечно за тази награда и за това, че работата ни е оценена така високо.

Нашата основна дейност е свързана с това да осигуряваме качествена грижа за деца и млади хора в неравностойно положение и за да го правим организираме различни благотворителни събития и кампании. Затова за нас е чест, че нашето най-голямо събитие – годишният ни благотворителен бал, е оценен така високо от журито на B2B media.

Организираме това събитие вече 18 години и събираме на едно място социално отговорни бизнеси и личности като по увлекателен начин успяваме да ги ангажираме да допринесат за подобряване на средата, в която живеем. През 2022 г. Благотворителният бал се проведе под мотото на устойчивостта на грижата и набра над 120 000 лева за деца и млади хора, лишени от родителска грижа. Тазгодишното ни събитие е на 11 ноември и се казва Where dreams come true. То символизира възможността на децата, които попадат при нас да мечтаят и нашата подкрепа по пътя им към техните мечти.

Искам да благодаря специално на приятелите ни от Bulgaria Mall, които финансираха участието ни на тези награди и на всички партньори и гости на събитието ни през годините. Тяхната подкрепа допринася значително за това да осигуряваме качествена грижа за деца и млади хора в неравностойно положение.“

Фондация „Сийдър” е първата организация в България, която започва да набира средства за социалните си каузи чрез благотворителен бал, като прави това още през 2005 г. И до ден днешен това събитие е най-значимият фондонабирателен инструмент на организацията ни, като вече се е превърнало в задължително в календара на редица бизнес лидери и предприемачи.

Освен че осигурява част от средствата, необходими за предоставянето на качествена грижа за децата и младежите в нашите семейни центрове, благотворителният бал има важен принос за подобряване на дарителската среда в България. Това е добър начин за привличане на личности и компании към мисията на организацията и за изграждането на общност от хора, които правят промяна. Не случайно този вид събитие започна да се припознава като успешен фондонабирателен инстумент и от други организации и така доказа добавената си стойност да популяризира смисъла от дарителството.

Традиционно в благотворителния ни бал участват над 150 гости – среден и висш мениджмънт на компании, предприемачи, дипломати. Събитието се организира в партньорство с бизнеси, които предоставят средства или безвъзмездни услуги, така че всички дарения от вечерта да бъдат инвестирани в каузата на организацията.

След като две поредни години трябваше да провеждаме благотворителния бал в хибриден формат и така отново да бъде иноватори, през 2022 г. екипът ни се изправи пред нови предизвикателства. Кризите от пандемията и войната в Украйна, съчетани с политическата нестабилност в страната, доведоха до сериозен спад в дарителството за каузи, които не са свързани с кризисни проекти. Нещо повече, поради хибридния формат в предходните две години, екипът ни не беше имал възможността да поддържа контакт на живо със своите дарители, а това е важна част в изграждането на общност от съмишленици. Затова заложихме на нов подход в привличането на гости към събитието и тази находчивост допринесе за достигането до нова аудитория по един новаторски начин. А за да затвърди позицията си на иноватор, фондацията приложи и нов механизъм за дарение, който беше използван в България за първи път.

Благотворителният ни бал дава и добра възможност за нетуъркинг между бизнес лидери, социално отговорни личности и хора, които вярват, че с действията си могат да бъдат катализатор на промени. Но най-вече то е събитието, което вече 18 години успява да обедини хората заедно да решават социални проблеми и да станат част от общност с една мисия – за повишаване на качеството на живот на хората в неравностойно положение в България.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…