17-ият благотворителен бал набра над 120 хил. лв. за цялостна грижа за деца и възрастни в неравностойно положение

На 29 октомври в хотел Хаят София се проведе 17-ия благотворителен бал на фондация „Сийдър“. Повече от 100 гости, представители на бизнеса, предприемачи, юристи и хора от IT сферата обединиха усилия и дариха средства за осигуряване на качествена грижа и терапевтична подкрепа на деца и възрастни, които живеят в центровете на организацията.

Над 120 хиляди лева бяха набрани на благотворителното събитие. Средствата ще бъдат използвани за подобряване на предоставяните услуги, в развитието на социалните терапевти, за осигуряване на дългосрочната и устойчива грижа за децата без родителска грижа и младите хора с тежки интелектуални и физически увреждания.

„Вече 17 години във фондация „Сийдър” влизаме в ролята на родители на деца с тежки истории. И винаги е трудно заради всичките травми, които тези деца носят. Но ние го правим с цялата си отдаденост, с всичките въпроси и търсения, като продължаваме да се грижим и подкрепяме и когато децата станат възрастни. Защото така би направил един добър родител.”, сподели в приветствието си при откриване на вечерта изпълнителният директор на фондацията – Александрина Димитрова.

Програмата на вечерта включваше прожекция на специално заснет филм за ежедневието на едно от момичетата, живеещо в един от семейните ни центрове. По деликатен начин филмът, режисиран от Надежда Косева и заснет от оператора Кирил Проданов, проследява един обикновен ден от живота на Стани, за която се грижим през последните 12 години. След това гостите взеха участие в специално благотворително наддаване и докато слушаха какви дейности организирахме за децата и младежите през годината и какво планираме да направим през следващата, те избираха да вдигнат палката си с уникален номер, за да дарят сума за конкретна нужда или впечатлил ги проект.

Водещ на събитието тази година беше Благой Бойчев – актьор и режисьор, съосновател на Театър Реплика. А гостите видяха откъс от най-новия танцов пърформанс на Компания „Дерида“ Back, както и танцуваха и се насладиха на музиката на Илин Папазян с артистичното име Ninio и неговите колеги от The Groovers.

Благодарение на спонсорите и партньорите на събитието, цялата набрана сума от благотворителния бал ще бъде инвестирана в грижата за децата и възрастните, живеещи в семейните центрове на организацията ни.

Благодарим на нашите спонсори от CMS, фондация „Комунитас“, фондация „Америка за България“, AG Capital, Dundee Precious Metals, че за поредна година ни подкрепят в организирането на това събитие.

Партньорите ни, които осигуриха напълно безвъзмездно награди за томболата са: Концертен комплекс България и Софийска филхармония, хотел Гела, Смайлка Фотографи, Винарска изба „Боровица“, Магазин „Дар от боговете“, Dabov Specialty Coffee, Amuse Bouche, Sircrow, Жирокоптер България, Sail with me BG, а от винарска изба Братанов и Pernod Ricard се погрижиха за напитките на вечерта.

Медийни партньори на събитието са: Българското национално радио, Дарик радио, Mediapool, Капитал, Дневник, Успелите.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…