Вълшебният бус е при нас

Успешна кампания за закупуване на специализиран бус за хора с увреждания и още нещо

„В източния квартал на град Казанлък, в един от центровете на фондацията, живеят деца и младежи, за които придвижването е предизвикателство.“ Така започна нашата съвместна кампания с Pizza Lab през пролетта. Целта ни беше да наберем средства, за да осигурим бус, с който да превозваме лесно и удобно и тези деца, които се придвижват с инвалидни колички. До този момент напускането на къщата, за да се включат в дейности извън нея, беше трудно, защото служителите ни трябваше сами да ги повдигат и позиционират на седалките, които не бяха пригодени за хора с тежки физически увреждания. Макар и много трудно, това никога не ни е спирало да полагаме усилия за включването им в занимания извън къщата, но си мечтаехме, че може да бъде по-лесно и удобно за всички.

С обединени усилия мечтите се сбъдват! Така след едномесечна кампания с дългогодишните ни партньори от Pizza Lab и с помощта на техните клиенти успяхме да наберем над 18 хиляди лева, с които закупихме мечтания бус. В продължение на един месец при закупуване на пица „Надежда“ клиентите на „лабораториите за пици“ даряваха 1 лв. за кампанията, а Pizza Lab удвоиха тези средства. В допълнение във всичките си обекти те поставиха и дарителски кутии. Всички тези усилия помогнаха да осигурим така необходимия бус.

Кампанията надхвърли целта, която си бяхме поставили и в допълнение към специализирания транспорт, който закупихме, ще вложим допълнителните средства в организирането на летен лагер за младежите с интелектуални увреждания от Защитеното ни жилище в гр. Казанлък.

Новото ни превозно средство е специално изработено за хора с инвалидни колички, снабдено е с рампа и е широко и много удобно. Така придвижването на всички деца и младежи с тежки увреждания до различни места в града и извън него – за терапии, културни мероприятия, екскурзии и събития в общността, вече става лесно и комфортно. А служителите ни са изключително щастливи да споделят удобството и радостта на децата.

Пожелаваме си весели екскурзии и много нови места, които да посетим. А на нашите партньори от Pizza Lab и техните клиенти, които се включиха в кампанията „Пътешествия без граници“, благодарим от сърце.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…