(Не)очаквана екскурзия

В средата на юли, след повече от година невъзможност да се пътува за удоволствие заради пандемията, младежите от един от семейните ни центрове в гр. Казанлък имаха удоволствието да посетят гр. Велико Търново. Това се случи благодарение на една бизнес дама от града и нейните клиенти. Г-жа Недялка Бангиева предложи да постави дарителска кутия в магазина си и с помощта на клиентите си да набере средства за екскурзия, с която да зарадва децата и младежите, живеещи в един от нашите центрове.

И така благодарение на увличащия пример на г-жа Бангиева, нейната клиентка – Джемиле Касабова, и други включили се в инициативата хора, бяха набрани средства за двудневна екскурзия и беше избрана дестинацията – Велико Търново, съчетаваща много културни, исторически и природни забележителности.

Екскурзията до старата ни столица донесе много положителни емоции и куп впечатления. Децата и младежите направиха обиколка и разгледаха музея „Затвор“, Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“, музей „Констанцалиева къща“, архитектурно-музеен резерват „Царевец“, парк „Мини България“ и Етнографски музей „Етъра“. По време на посещенията имаха възможността да слушат беседи за историята, бита и културата на България, да се запознаят с нови хора, да видят интересни места.

Радваме се, че всички участници в екскурзията се прибраха доволни, изпълнени с добро настроение и нови знания. Благодарим на всички хора, които дариха средства и на дамите, които отделиха от времето си и помогнаха тази разходка да се осъществи. Вярваме, че направеното добро е заразно и увлича хората, но най-важен е примерът, даден на децата.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…