Спечелихме награда „Златна ябълка“ в категория „Детска организация“

В навечерието на Деня на детето, фондация  „Сийдър“ бе отличена с награда „Златна ябълка“ на Национална мрежа за децата в категория „Детска организация“. Бяхме избрани сред общо 10 организации, след онлайн гласуване, в което се включиха над 5000 човека, дали вота си за своя фаворит в конкурса. Гордеем се с тази награда и я приемаме като още един стимул да продължаваме и да разширяваме дейността си.

Спечеленото отличие е заслужено признание най-вече за нашия екип от близо 100 професионалисти, работещи в социалните ни услуги в Кюстендил и Казанлък. Наградата е за всеки един социален работник, психолог, социален-, кинези-, трудо- и арттерапевт, посветен на мисията да променя животи. Екипът ни е пример и вдъхновение за това как да се справяме с предизвикателствата в ежедневната работа в социалните услуги. С ежедневния си труд те показват как да бъдем по-успешни и по-добри в грижата си за децата с увреждания, за да могат да развият пълния си потенциал и да бъдат активна част от обществото – видими, значими и зачитани.

Освен като признание, приемаме наградата като голяма отговорност. Да продължаваме…

Да променяме живота на деца в риск и хора с увреждания, както и обществените нагласи към хората в неравностойно положение.

Да бъдем устойчив партньор на държавата, допринасяйки за формулирането на закони и наредби, гарантиращи добра грижа и подкрепа за нуждаещите се.

Да си сътрудничим с бизнеса и да насърчаваме корпоративната социална отговорност като двигател на положителна промяна.

Да споделяме опита си с други организации и си сътрудничим с тях за постигане на високо качество на социалните услуги.

Защото вярваме, че постигането на устойчива промяна е възможно само със съвместни усилия от страна на НПО сектора, правителството, бизнеса и общността.

Благодарим на колегите от Сдружение „Дете и пространство“ за номинацията, както и на всички, които гласуваха за нас и ни подкрепиха!

За наградите „Златна ябълка“ 

За четиринадесети пореден път Национална мрежа за децата отличи със „Златна ябълка“ личности, организации, институции и компании, които с работата си са допринесли за защита правата на децата и за подобряване на тяхното благосъстояние.

Национална мрежа за децата е обединение на граждански организации и съмишленици, работещи с и за деца и семейства в цялата страна. За да гарантира правата и повишаване на благосъстоянието на децата и семействата в България, организацията осъществява застъпнически кампании в партньорство с неправителствения сектор, бизнеса, институциите и отделните граждани и с подкрепата на самите деца. Мрежата работи активно и за консолидиране на неправителствените организации, работещи в сферата, както и за подобряване на комуникацията и обмяната на опит и добри практики между тях.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…