Да защитим правата на децата в България

Като организация, работеща за благосъстоянието на децата в риск, ние от фондация „Сийдър“ се присъединяваме към отвореното писмо до международните институции с призив да подкрепят правата на децата в България.

Писмото е подписано от още 69 граждански организации, работещи в областта на грижата за децата и техните права и оказващи подкрепа на тях и техните семейства. Повод за тревогите ни и за този апел са предложенията за промени в Закона за закрила на детето, направени от една политическа група. Тези предложения сериозно застрашават правата на децата, а така също и всичко, постигнато в тази област през последните 20 години.

Организациите, които подписахме отвореното писмо, ежедневно работим за опазване на правата на децата, грижим се за тяхното оцеляване, подкрепяме уязвими деца и техните семейства. За нас е недопустимо животът на най-уязвимите членове на обществото да бъде използван за политически цели и популистки игри, разпространяващи неверни и лъжливи теории.

Целия текст на отвореното писмо четете тук.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…