Новата ни визуална идентичност

В крак със съвременните тенденции обновяваме логото си и придаваме модерен щрих на символа на организация ни – кедровото дърво.

От създаването ни преди 16 години, то е символ на фондацията ни, а решението да го осъвременим беше трудно, но и вдъхновяващо.

През 2005 г. Марк О‘Съливан и съпругата му, които по това време живеят в Казанлък, започват благотворителна дейност в подкрепа на деца в неравностойно положение като набират дарения, организират обучения и осигуряват специализирани терапии за деца с тежки увреждания. Те наричат фондацията на името на най-големия си син Сийдър, което в превод на български език означава кедър. Именно заради това в логото на организацията ни присъства кедрово дърво, а символиката на името е очертало и пътя на фондацията през годините – силна и устойчива като дървото кедър, осигуряваща здрави корени на децата и младежите, за които се грижи.

За 16 години организацията ни стана водеща в страната в управлението на центрове от семеен тип за деца и младежи в неравностойно положение.

От 2013 г. Марк и Пени вече не живеят в България, но мисията ни – да променяме нагласите и политиките за децата и хората в неравностойно положение, продължава да мотивира изцяло българския ни екип. През годините разширихме дейността си и постигнахме финансова устойчивост и силни позиции в социалната сфера и неправителствения сектор.

„Фондацията има нужда от силна и съвременна визуална идентичност, която да отговаря на начина на работа и на визията за развитие. За нас дървото е символ на стабилност от каквато всяко едно дете се нуждае, а усещането за движение от стилизацията на клоните отговаря на гъвкавостта и умението да следваме тенденции. Екипите на фондацията са устойчиви, адаптивни, разчитат и си служат с актуални инструменти и подходи. Вярваме, че новото лого отразява нашия стремеж да осигуряваме закрила и подкрепа за децата и младежите, за които се грижим, да споделяме социалната отговорност и да създаваме и укрепваме нашата общност.“ – споделя Ива Хаджийска, директор „Фондонабиране и комуникации“.

Днес ние управляваме 9 социални услуги и допринасяме за положителната промяна в живота на над 3000 деца в неравностойно положение. Активен участник сме във формулирането, изпълнението и оценката на политиките в областта на деинституционализацията и продължаваме да работим за промяна на държавните политики в подкрепа на хората с увреждания.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…