Започва масово тестване на служителите в центровете от семеен тип

От началото на извънредното положение ние търсим възможности за подкрепа на центровете за настаняване от семеен тип, които са над 280 в цялата страна. Там живеят близо 3000 деца и младежи, лишени от родителска грижа, като много от тях са с увреждания. Кризата около коронавируса ги поставя в рискова ситуация предвид уязвимостта им. В последната седмица имахме редица медийни участия по темата и водихме разговори с властите в търсене на партньорство за разрешаване на проблемите пред центровете. Щастливи сме, че някои от проблемите, за които алармирахме, вече намират решение.

Получихме информация, че от днес започва масово тестване на служителите в центровете от семеен тип. Сигурни сме, че това ще даде ясна представа за реалната ситуация и ще направи екипите, работещи там, малко по-спокойни.

Сред другите проблеми, на които активно търсим решение е липсата на допълнителна финансова подкрепа за служителите от тези центрове. Те са поставени в дискриминационно положение спрямо техните колеги от структурите на Агенцията за социално подпомагане, за които е предвидена такава подкрепа. Работата на служителите в центровете се увеличи многократно, а разходите за центровете също растат.

Ние продължаваме да работим активно, за да намерим решение и на този проблем и да подкрепим служителите ни, които са все така отдадени в грижите си за децата и младежите с тежки увреждания и лишени от родителска грижа.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…