Всяко дете заслужава сигурен дом, където да бъде обичано

На 30 септември 2020 г. се проведе първото за България хибридно благотворително събитие, носещо името There is no place like home (Няма друго място като у дома). То обедини дългосрочни поддръжници на фондация „Сийдър“ и нови съмишленици, желаещи да подкрепят деца и младежи с увреждания и лишени от родителска грижа. Събитието се проведе в хотел Хилтън, но едновременно с това програмата се излъчи и на живо във Фейсбук страницата на фондацията. Чрез стрийм събитието гледаха българи и чужденци от 5 държави, които се потопиха в атмосферата на вечерта от комфорта на своя дом, участваха в изненадите на благотворителната вечер и дадоха своя принос към каузата, чрез различните методи за даряване. Водещ на програмата беше актьорът и активист Стефан А. Щерев, а част от събитието беше и благотворителна томбола с атрактивни награди.

„Ние в „Сийдър” сме отговорни за над 100 деца и млади хора в риск. Всеки от тях има своята различна история, но всички споделят едно – нуждата от сигурен дом, в който да са обичани. Днес в тези бурни времена те имат нужда от нас повече от всякога. И всяко дарение е от значение, защото заедно променяме животи.” С тези думи Изпълнителният директор на фондация „Сийдър” Александрина Димитрова приветства гостите и призова за подкрепа.

Обединени, на живо и онлайн, поддръжниците на каузата успяха да наберат над 75 хиляди лева. Те ще послужат за осигуряване на семейна среда, сигурен дом и специализирана подкрепа за над 100 деца и младежи, лишени от родителска грижа или с тежки интелектуални затруднения, живеещи в центровете на фондация „Сийдър“. За осигуряването на качествена индивидуална грижа за период от една година организацията трябва да набере минимум 600 хиляди лева.

За тези, които не са успели да се включат и гледат събитието, платформата за дарение ще бъде отворена до неделя, 4 октомври 2020 г.

Всички разходи по организацията на събитието са обезпечени благодарение на спонсорите и партньорите – CMS Sofia, Хилтън София, фондация „Америка за България“, AG Capital, фондация „Комунитас“, Дънди Прешъс Металс. Наградите за томболата бяха любезно предоставени от хотел Гела, Спарк, Икеа, Аероакт, Sircrow, Дар от Боговете, Dabov Specialty Coffee, Gelato&Latte, Whirlpool, Inspired Fit Strong.

Медийни партньори на събитието са: Българска национална телевизия, Дарик Радио, Радио ФОКУС, Списание Ева, Capital.bg, Дневник, Медиапул, Infoobzor.net, Uspelite.bg, Iskrata.bg.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…