15 организации с призив към европейските правителства за подкрепа на най-уязвимите семейства

През последните няколко години беше постигнат значителен напредък за укрепване на системите за закрила на детето и системите за грижа в цяла Европа.

От съществено значение е да се гарантира, че пандемията няма да стане препъникамък, и че държавите няма да се върнат към вредната практика за настаняване на деца в институции или да разделят деца от семействата им, когато това е в разрез с техния най-добър интерес. Европейските правителства трябва да използват тази криза, за да ускорят още повече реформата и да изградят по-издръжливи общности и семейства.

Ето защо 15 неправителствени организации, сред които и Сийдър, се обединиха около документ с призив към европейските правителства и към Европейския съюз за действия за предпазване на уязвимите семейства и деца.

Вижте документа: Ковид-19: Призив за действие за предпазване на уязвими семейства и децата в алтернативна грижа в цяла Европа.

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…