Отминали кампании

Готви с мен

Готви с мен

Кулинарни работилници за младежи с увреждания

За втора поредна година обявяваме началото на кампанията „Готви с мен”, за да наберем средства за кулинарни работилници за младежи с увреждания. През 2022 г. са ни необходими 5000 лева, за да осигурим 12 готварски ателиета. Разходите включват материали, продукти и специалисти трудотерапевти.

Любопитството към храната, отговорното отношение към продуктите и тяхното отглеждане са основни компоненти на програмите по трудотерапия в центровете ни. Домашната храна и най-вече нейното приготвяне и поднасяне, са начин на изразяване и стимул за постигане на все по-голяма независимост за младежите с увреждания. Готварските работилници осигуряват вкусен обяд, възможност за придобиване на нови умения, нови сетивни преживявания, но преди всичко сближават и заздравяват връзките помежду им и с екипа.

Ритуалите по приготвянето на храната и храненето са неизменна част от всяко домакинство. Чрез тях ние създаваме своя семеен уют. Така ние от фондация „Сийдър” разбираме семейната среда и я споделяме с децата и младежите, за които се грижим.

Включете се сега и нека заедно напишем нашата книга с любими рецепти за 2022 г.!

Прочети също:

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Годишен благотворителен бал 2017

Тази година се състоя 12-тият Годишен благотворителен бал на фондация „Сийдър“. Събитието се проведе на 11 ноември…