Стефан

Спонсор: Петко Лозанов (от март 2020 г.)

Баланс – -5.81 лв.

Стефчо

 

Родена на 28 април 1996 г.

Населено място: гр. Казанлък

Фото галерия

За него

 

Стефчо е на 23 г., роден в гр. Ямбол. Детството си прекарва в ДДУИ, с. Просторно, община Разград. В началото на 2015 г. той е настанен в Защитено жилище, град Казанлък, където живее и до днес и се чувства много добре.

Стефчо е общителен, отзивчив и усмихнат. Когато е в къщата, той с радост помага на персонала и потребителите, с които живее.

Младежът се справя много добре с ежедневните дейности – пуска сам пералнята и прахосмукачка, простира, мете. Харесва му да е ангажиран и постоянно предлага помощта си. Включва се в приготвянето на храната. Сам се грижи за чистотата в стаята си.

Стефчо обича да се разхожда и излиза навън, дори времето да е лошо. Изпитва затруднения при боравенето с пари, не осъзнава стойността им. Любимото му занимание е да подрежда пъзели. Обича да изработва оригами в различни форми и големина. Има интерес към новите мобилни технологии, често си почива, слушайки музика.

Завършил е успешно професионално обучение за строител –монтажник и има първа степен квалификация за стругар. За учебната 2019/ 2020 г. Стефчо е записан в XI клас на профилирана гимназия „Академик Петко Стайнов“, вечерна форма на обучение.
През изминалата 2019 г. той взима участие в проект „Младежи с големи сърца помагат на възрастни хора“. Преминава успешно сертифициран курс за класически масаж и термални спа-терапии.

От началото на февруари тази година Стефчо започна своето повторно участие в проект „Младежи с големи сърца помагат на възрастни хора“, като всеки делничен ден той посещава Дом за стари хора, гр. Казанлък. Там той с радост помага на възрастните хора в ежедневните им дейности, включва се заедно с тях в разходки, четене, песни и други любими техни занимания, с които допринася за подобряване тяхното настроение и начин на живот.

Финансова информация

Месечна справка

 

Годишна справка

Детайлна информация


 


Контакт с фондация „Сийдър“

 

Ива Хаджийска

iva@cedarfoundation.org

тел.: +359 884 962 986