Божидар

Спонсор: Диана Георгиева (от януари 2021 г.)

Баланс – 00.00 лв.

Божидар

 

Роден на 3 юли 1997 г.

Населено място: гр. Казанлък

Фото галерия

За него

 

Божидар е на 23 г., роден е в гр. Габрово. Детството си прекарва в семейна среда, а за него се грижат баща му и дядо му по бащина линия. През 2014 г. дядото почива, а по-късно и баба му. Бащата се грижи за още едно по-малко дете и същевременно работи, ето защо се налага Божидар да бъде настанен в социална услуга. От средата на юли 2017 г. той живее в Защитено жилище, град Казанлък и се чувства много добре.

Той е спокоен, замислен и обича да бъде сам. Заради пандемичната ситуация в момента не посещава Дневен център за пълнолетни лица с увреждания , но често взема участие в различните групови и терапевтични занимания в къщата, а новите терапевтични въведения като сензорния масаж с топка са особено любопитни и забавни за него.

Божидар се справя добре с ежедневните дейности – храни се самостоятелно, с подкрепа успява да изпълни своите хигиенни и ежедневни задачи. Предпочита усамотението, има свое любимо място в къщата и проявява интерес към рисуването.

Любимото занимание на Божидар е да рисува, да реди различни по форма и големина кубчета , а отскоро си има и любима играчка – гъвкава пластмасова сфера, която може да се свива и разширява. Обича да слуша музика, усмихва се и понякога прави опити да си припява.

Индивидуални нужди

Лично пространство и усамотение

Арт-занимания

Финансова информация

Месечна справка

 

Годишна справка

Детайлна информация


 


Контакт с фондация „Сийдър“

 

Ива Хаджийска

iva@cedarfoundation.org

тел.: +359 884 962 986