Аделина

Спонсор: Comitex (от януари 2014 г.)

Баланс – 264, 19 лв.

Аделина

Родена на 25 декември 1996 г.

Населено място: гр. Кюстендил

Фото галерия

За нея

Аделина е родена на 25 декември 1996 г. От самото си раждане до 2010 година, е местена в различни държавни институции, докато не заживява в семейните центрове на фондация „Сийдър“.

Диагнозите на Ади са „генерализирано разтройство на развитието“ и „разстройство на експресивната реч“. След настаняването ѝ в семейните къщи на фондацията в Кюстендил, Ади показва значително развитие, благодарение на обичта и грижите от страна на екипа.

Момичето се облича самостоятелно и обича сама да избира дрехите си. Често помага за приготвянето на храната, храни се самостоятелно и се грижи за личната си хигиена с минимална помощ от страна на персонала. Сладките неща са най-любимото и нещо за хапване.

Ади е много позитивна и винаги усмихната. Има силно изградена връзка със служителите и останалите младежи, настанени в центровете. Въпреки че не е вербална, тя комуникира много добре с помощта на мимики и жестове. Учи се да произнася по-прости думи и изречения. Открита и експресивна е.

Два пъти седмично Аделина посещава Центъра за социална рехабилитация и интеграция на фондация „Сийдър“, където се включва в различни терапевтични сесии. Ежеседмично се среща с логопед и психолог.

Индивидуални нужди

Активности извън къщата

Арт терапия

Позитивни емоции, щастие и любов

Финансова информация

Месечна справка

 

Годишна справка

Детайлна информация


 


Контакт с фондация „Сийдър“

 

Ива Хаджийска

iva@cedarfoundation.org

тел.: +359 884 962 986