Нов автомобил – повече възможности за социално включване

Преди покупката на нова кола, всеки човек мечтае за местата, които ще посети с нея, и за новите възможности, които ще се отворят пред него. Точно така се чувстваме и ние с автомобила, който предстои да закупим за центровете ни от семеен тип в Казанлък, благодарение на финансиране от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика.

В семейните ни къщи в града живеят близо 50 деца и младежи в неравностойно положение, голяма част от които с физически и интелектуални увреждания. Автомобилът ще помогне за тяхното социално включване и ще им позволи да се придвижват лесно и удобно до разнообразни активности извън къщите.

Сред тези дейности са посещения на училището в село Мъглиж, Дневни центрове и други съпътстващи услуги, посещения при лекар или зъболекар, прием в болнично заведение, както и ежедневно пазаруване за нуждите на децата и младежите.

А това, за което най-много се вълнуват всички, е използването му по време на редовните екскурзии и лагери извън града – винаги очаквани с нетърпение.

Средствата за закупуването на нов неупотребяван автомобил, в размер на 48 000 лв. са предоставени от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика по Компонент 1 „Придобиване на дълготрайни активи, текущо поддържане на материалната база; изграждане на нова, реконструкция и модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги“. 

актуално

Прочети също

Обмяна на опит между екипите на фондация „Сийдър“

Целта на посещението бе обмяна на опит и добри практики в индивидуалната работа с децата и младежите…

Пътешествие до Рилския манастир и околностите

Във вторник, предната седмица, след близо двучасово пътуване с автобус през живописната Рила планина, децата и младежите…

Инициативата „Подкрепи една мечта“ през погледа на един младеж

Един от младежите от семейните ни къщи в гр. Казанлък се включи в инициативата на Президента на…

Изживей го, за да научиш

Всеки един от нас се е сблъсквал с максимата, че истинското знание произтича от непосредствения опит, а…