Празник с кауза

Омръзна ли ви да получавате ненужни подаръци, които да не знаете къде да приберете? Изморихте ли се да се чудите с какво ново да изненадате близките си година след година? Подарете възможност. Възможност да зарадвате напълно непознат и да споделите социалната си отговорност с любимите хора.

 

Как да организирате своя празник с кауза?

Откажете се от подаръци за предстоящия си рожден ден, сватба, годишнина. Окуражете приятели и близки да заменят традиционните подаръци/букети с дарение към избрана от вас кауза. Ние от “Сийдър” ще предоставим информация за настоящите нужди на децата и младежите от нашите центрове, брандирана дарителска кутия, както и сертификат за дарение, отразяващ вашия принос.

За допълнителна информация, моля свържете се с Ива Хаджийска на телефон: +359 884 962 986 или имейл: iva@cedarfoundation.org.

Сватбата на Димитър и Мира

„С моята съпруга решихме, че такова красиво събитие като сватба, би могло да бъде още по-красиво, когато подариш усмивки на хора извън тържествената зала. Ние искахме да подарим усмивка и надежда на деца, при които, по някакви причини, света беше извърнал очи от тях. Когато човек е на път да гради семейство, той трябва да се научи на три основни неща: любов, нравственост и милосърдие. Мира и аз се учим на любов всеки един ден, животът ни учи на нравственост, а на милосърдие ни учат човешките съдби. Децата са бъдещето на всеки народ и за тях човек трябва да се грижи повече от всичко друго в своя живот. В първите ни стъпки като семейство, Мира и аз решихме да пощадим няколко стотин цветя, които така или иначе щяха да увяхнат след седмица, но да дадем възможност на няколко деца да „разцъфнат“ и израстнат в личности. Тези личност, един ден ще направят същото за други деца, а така България отново ще има бъдеще. Затова приканихме всички гости на нашата сватба да не купуват скъпи букети, а вместо това да дарят предвидените пари в помощ на каузата на фондация „Сийдър“. Щастливи сме, че за цялата вечер, единствения букет в залата беше този на булката и всички бяха съпричастни към нашата молба Казват, че ако човек иска да възпита своите деца правилно, той трябва да започне да го прави дълги години преди те да се родят. Е, ние започнахме така. Преди седмица получихме покана от наши приятели за рождения ден на техния син. Те бяха на сватбата ни и се радваме, че са решили да последват нашия пример. Помолиха ни да си спестим всички играчки и подаръци и да носим единствено с картичка за малкия рожденик. Парите, които бихме похарчили за подарък, те пожелаха да дарим за дете, на което му предстои лечение в чужбина и се нуждае повече от тях. Надяваме се още хора да последват този пример в бъдеще!“

Димитър и Мира

Сватбата на Красимира и Владислав

„Със започването на подготовката за сватбата видяхме колко много средства изисква цялата организация – от подаръците за гостите до облеклата за мен и съпруга ми. От доста време съм фен на доброволчеството и на устойчивия начин живот. Затова се замислих, че докато ние пилеем средствата си за един ден, за едно събитие, което е наистина е важно за нас, има много хора, които страдат и нямат семейства. Хора, които се нуждаят повече от нас. Кумата ни подхвърли идеята за сватба с кауза, която ни хареса много, защото ще направи деня ни още по-специален и ще накара и някой друг да се усмихне.

Потърсихме различни варианти и попаднахме на вашата инициатива отново благодарение на кумата ни Диана. Още по-хубаво ни стана, когато и нашите гости се развълнуваха от инициативата. Преди сватбата ни разпитваха много, какво да донесат за малчуганите. Нашите приятели също приеха тази кауза присърце и с нетърпение чакаха да им разкажа за реакциите на децата в деня, в който занесохме занимателните материали, които закупихме с набраните средства.

Бих насърчила повече двойки да придадат допълнителен привкус на доброта към техния сватбен ден. Усещането за удовлетвореност от това е неповторимо!“

Красимира и Владислав

Рожденият ден на Валентин

„Сигурен съм, че всеки има своите причини да помага на хора в нужда. На мен лично, силно ми повлия една среща с представител на фондацията и това, което той ми разказа за извеждането на децата от домовете и тежкото състояние на повечето от тях. Дълго време след това една мисъл не ми даваше мира – че мога да направя повече за тези деца, че емпатията, която чувствах към тях, няма да им помогне.

Всъщност, не е необходимо да чакаме специален повод, за да помогнем, стига наистина да чувстваме такава нужда. Така че, бих посъветвал всеки, който се чуди какъв подарък да поръча на приятелите и колегите за следващия си рожден ден, да дари малко надежда на деца в нужда.“

Валентин